Credinta si cum sa i facem pe copii sa invete sa si gestioneze impulsurile

Credinta si cum sa i facem pe copii sa invete sa si gestioneze impulsurile

Credinta fiecaruia este un aspect care nu face obiectul acestui articol. Fiecare este liber sa isi aleaga perspectiva in viata asupra credintei.

Exista insa, in universul credintei, ideea ca, exista post. Cel putin de Craciun si de Paste, sunt doua posturi importante.

Este de asemenea adevarat, faptul ca sunt din ce in ce mai putini oameni care reusesc sa-si gestioneze dorintele intr-un context social cu o mare diversitate de mancaruri tentante.

Iar parintii sunt exemplu pentru copiii lor.

Daca vreti sa va ajutati copilul sa invete ca in viata exista reguli pe care flexibil si adaptativ este sa le respecte si sa asculte, puteti construi chiar dumneavoastra o regula foarte simpla. Iar daca sunteti consecventi, blanzi si perseverenti, veti obtine rezultate bune.

De asemenea, este important sa va ganditi o clipa si sa constientizati care este in prezent nivelul copilului de a asculta ceea ce ii spuneti, de a respecta regulile casei.

Acest articol nu presupune o rezolvare a tuturor situatiilor specifice din fiecare context de viata al tuturor copiilor, dar va poate ajuta semnificativ.

Stabiliti o zi pe saptamana, oricare o considerati Dvs potrivita, in care o anumita ora ( intre ora 7 si ora 8 seara, de exemplu) se consuma in casa, DOAR mancare de post. Fara exceptie. ( Va asigurati din timp ca exista cateva variante, chiar si mici aperitive rapide ).

Iar daca le explicati copiilor cu blandete, faptul ca lucrul acesta ii va ajuta sa-si atinga obiectivele in viata, iar ei vor intelege sensul acestei reguli, veti vedea schimbari in comportamentul lor.

Important este sa fiti relaxati atunci cand explicati, sa fiti perseverenti si sa aveti incredere.

Cu drag,
Psiholog Liliana Obreja

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s