ŢIE ÎŢI PLACE DE TINE?

„De la 16 ani am început să citesc despre dezvoltarea personală, psihologie, despre cum gândim noi oamenii, de ce facem anumite lucruri și cum putem crește, cum ne putem dezvolta.

Am descoperit următorul lucru: pentru ca alte persoane să te placa, trebuie tu să te placi pe tine.
Pentru ca alte persoane să te considere o persoană frumoasă, un om frumos, trebuie în primă fază să te consideri TU o persoană frumoasă. Pentru ca alte persoane să te respecte trebuie să te respecți TU pe tine.

Aceste fenomen în psihologie se numește profeția care se autoîndeplinește. Dacă tu crezi că ești o persoană slabă, mai puțin inteligentă, urâtă, incapabilă de a termina ceea ce a început, anti-socială, fricoasă atunci așa îți vei proiecta imaginea în lume și profeția se va autoîndeplini.

Ma refer la faptul că noi ne descurajăm prea tare uneori și căutam validarea exterioară.Cel mai întâlnit exemplu: bărbații caută validarea femeilor, femeile caută validarea bărbaţilor, copiii caută validarea părinţilor. ( Inafară de nevoia de validare a unui copil unde este o discuţie mai lungă ) singura validare pe care tu trebuie să o cauți este validarea interioară. Te uiți în oglindă și te întrebi pe tine:

„Sunt şi mă pot considera o persoană frumoasă?

” Ştiu să fiu un om frumos?!

” Ştiu să fiu un om inteligent?!

” Ştiu să mă descurc?!

” Ştiu să fiu un om sociabil?!

” Ştiu să fiu un om puternic?!

Fără aroganţă sau modestie. Doar să realizezi că ești. Şi dacă nu ești, să te gândeşti care sunt lucrurile la care ar fi bine să mai lucrezi pentru a ajunge cum vrei să ajungi. Însă este interzis să te critici singur, să te jignești singur.

Acceeptă-te exact aşa cum eşti: cu defecte şi calitaţi. De multe ori, dincolo de greşelile pe care le faci, descoperi calitaţi ale tale pe care poate nici nu ştiai că le ai, descoperi că ştii lucruri pe care alţii nu le ştiu, descoperi că ştii să faci lucruri minunate. Dă-ţi voie să le faci!

Așa că data viitoare când te observi că ai nevoie de acceptarea altora, de validarea lor, ai nevoie ca ei să îți spună dacă ești un om frumos, inteligent, curajos, oprește-te şi observă!

Părerea ta contează! UNEORI este importantă şi părerea unor persoane importante din viaţa noastră, insă dincolo de părerea celor dragi, eşti tu cu tine. Tu eşti persoana care işi asumă responsabilitatea pentru deciziile pe care le iei pentru că tot tu experimentezi consecinţele faptelor tale.

Dacă tu crezi că ești un om inteligent înseamnă că ești, dacă tu crezi că poți să faci ceva o să poți să faci! Când te critici singur(ă) sau atunci când cauţi validare, te descurajezi singur(ă)… nu faci decât să îți tai craca de sub picioare. De ce ai vrea să îți faci rău?

Eu poate sunt puțin narcisit… pentru că dacă eu nu mă consider cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai creativ.. cum mă pot oare ridica la nivelul meu potențial, cum pot oare alte persoane să vada ceva în mine pe care eu nu văd?

De ce m-aș considera cel mai urât, cel mai prost, cel mai îngust om la minte… De ce? Nu are sens pentru mine. Chiar dacă poate majoritatea oamenilor nu consideră că nu sunt cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai creativ, eu așa mă văd și puțin contează părerea lor.

Ai nevoie de puțină aroganță, superioritate când vine vorba despre persoana ta.

Atunci când te critici, să te pui la pământ. Trebuie să te ridici… pentru că doar așa poți să crești, doar dacă ai curajul să vezi în tine ceea ce nimeni nu vede, doar așa evoluezi!

Aplică asta de acum înainte!

Părerea ta contează cel mai mult!

Ridică-te și trăiește-ţi potențialul maxim!
Poți!
Eu am încredere în tine; dacă vrei cu adevărat..totul e posibil! Mai târziu sau mai devreme, important este să fii o persoanā perseverentă. Atunci când cazi, ai voie să rămâi acolo câteva secunde dacă asta simţi şi consideri să faci. Important este să iţi aminteşti mereu „locul ” unde ţi-ai propus cândva să ajungi..obiectivele TALE..să ştiii să ai incredere în tine!

Ţie iţi place de tine?
(Nu -mi răspunde mie! )

Cu bine!
Sursa: motivonti.ro
Articol editat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s